Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam
‘Geen VIP’s meer’
Van VIP-lounge naar voedingsassistent
Mensen helpen staat centraal
Mensen helpen staat centraal
Honderden werknemers zoals Asha hebben nu ander werk
Honderden werknemers zoals Asha hebben nu ander werk

Corona heeft veel impact op werkgevers. Noodgedwongen afscheid nemen van werknemers of juist tekort aan personeel in bepaalde sectoren. Werknemers zagen zich geconfronteerd met beëindiging van tijdelijke contracten of verlies van hun vaste baan. Dit overkwam ook Asha Autar. Dat zij met de hulp van het Regionaal Werk Centrum Groot-Amsterdam toch weer een leuke nieuwe baan zou vinden, had zij nooit verwacht.

Proactieve samenwerking

“Met veel plezier werkte ik als host in de VIP-lounge op Schiphol, maar daar kwam door corona helaas een einde aan. Via mijn werkgever kwam ik in contact met het Regionaal Werk Centrum Groot-Amsterdam (RWC),” vertelt Asha. Met behulp van loopbaancoach Marjan van Leeuwen werd duidelijk dat Asha graag werkt met mensen en hen graag helpt. De match met OLVG was vervolgens snel gemaakt. “Nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden!”

Het RWC slaat een brug tussen werkgevers die met over- of ondercapaciteit te maken hebben. Zo begeleiden we werknemers naar een nieuwe baan. Doordat alle partijen op het gebied van werk samenwerken binnen het RWC, kunnen we persoonlijk, op maat en doelgericht adviseren en begeleiden.

Wij helpen, kosteloos, met bijvoorbeeld:
  • Gesprekken met medewerkers
  • Verbinding met bedrijven in sectoren waar juist vraag is naar medewerkers
  • Loopbaancoaching van medewerkers
  • Begeleiden van je medewerkers van werk-naar-werk
  • Verbinding met onze netwerkpartners voor onder andere scholingsmogelijkheden, reskilling, arbeidsjuridisch advies, SROI (social return on investment) advies, en meer.
Zo werkt het

Dienstverlening Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam 2022 from Groot-Amsterdam Werkt door on Vimeo.

Veelgestelde vragen

Voor antwoord op veelgestelde vragen over RWC Groot-Amsterdam klik hier.

Voorbeelden uit de praktijk
"Samen met RWC helpt Hilton medewerkers naar nieuw werk"
Rowena Vermolen-Lodder moet als director Human Resources Netherlands van onder andere Hilton Amsterdam Airport Schiphol afscheid nemen van collega’s. Door de coronacrisis is er onvoldoende…
Ik wil graag meer weten

Wij denken mee en zoeken actief naar ander werk voor je medewerkers. Zo behouden zij werk en inkomen en als ondernemer krijg je zo meer financiële ruimte om je bedrijf weer op te bouwen.

Laat ons je terugbellen

Laat je gegevens achter en we bellen je binnen een werkdag terug. Of neem contact met ons op.