Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam
‘Geen VIP’s meer’
Van VIP-lounge naar voedingsassistent
Mensen helpen staat centraal
Mensen helpen staat centraal
Honderden werknemers zoals Asha hebben nu ander werk
Honderden werknemers zoals Asha hebben nu ander werk

‘Gelukkig bestaat er in Nederland zoiets als het Regionaal Werkcentrum.

Hier kon ik naartoe toen ik op straat kwam te staan. Ik werkte als hospitality agent in de KLM Crown-lounge achter de douane op Schiphol. Dat werk beviel goed. Ik spreek een pakketje talen en heb met veel reizigers gebabbeld over hun bestemming en reden van de reis.

Hier hoorde ik veel bijzondere en mooie verhalen, maar ook heel verdrietige. Soms reizenmensen omdat ze een zieke bezoeken of omdat er iemand is overleden. In december 2020, midden in de coronacrisis, kreeg ik te horen dat mijn contract bij KLM niet werd verlengd. Ik kwam terecht bij het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam en maakte kennis met loopbaancoach Marjan van Leeuwen, die al snel raad wist met mijn kwaliteiten.

Via een collega wist zij dat er bij het ziekenhuis OLVG in Amsterdam, plek was voor een voedingsassistent, dat leek haar echt wat voor mij. Mijn moeder is er niet meer, maar zij zei altijd dat ik in het ziekenhuis moest gaan werken. Toen Marjan vroeg of ik wilde solliciteren bij OLVG, voelde het als een push die mijn moeder destijds ook gaf. Ik wist direct dat ik het moest proberen. Twee weken na mijn eerste gesprek stond ik al in een wit pak tussen de ziekenhuisbedden. Als voedingsassistent vraag ik wat patiënten willen eten en drinken en moet ik goed in de gaten houden wat ze wel en niet mogen. Ik had nooit gedacht dat ik het werk zo leuk zou vinden!’

(Uit: UWV Magazine 3, 2023)

 

Wij helpen, kosteloos, met bijvoorbeeld:
  • Gesprekken met medewerkers
  • Verbinding met bedrijven in sectoren waar juist vraag is naar medewerkers
  • Loopbaancoaching van medewerkers
  • Begeleiden van je medewerkers van werk-naar-werk
  • Verbinding met onze netwerkpartners voor onder andere scholingsmogelijkheden, reskilling, arbeidsjuridisch advies, SROI (social return on investment) advies, en meer.
Zo werkt het

Dienstverlening Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam 2022 from Groot-Amsterdam Werkt door on Vimeo.

Veelgestelde vragen

Voor antwoord op veelgestelde vragen over RWC Groot-Amsterdam klik hier.

Voorbeelden uit de praktijk
"Samen met RWC helpt Hilton medewerkers naar nieuw werk"
Rowena Vermolen-Lodder moet als director Human Resources Netherlands van onder andere Hilton Amsterdam Airport Schiphol afscheid nemen van collega’s. Door de coronacrisis is er onvoldoende…
Ik wil graag meer weten

Wij denken mee en zoeken actief naar ander werk voor je medewerkers. Zo behouden zij werk en inkomen en als ondernemer krijg je zo meer financiële ruimte om je bedrijf weer op te bouwen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat ons je terugbellen

Laat je gegevens achter en we bellen je binnen een werkdag terug. Of neem contact met ons op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.