Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam
Unieke samenwerking tegen dringend personeelstekort bij kinderopvangorganisaties in Amsterdam
19 januari 2023

Unieke samenwerking tegen dringend personeelstekort bij kinderopvangorganisaties in Amsterdam

De kinderopvang kampt met personeelstekort. Landelijk staan er 6800 vacatures open (bron CBS), waarvan ruim 1.000 in de gemeente Amsterdam. Daarom werven Amsterdamse brancheverenigingen, 52 kinderopvangorganisaties en de gemeente Amsterdam vanaf vandaag samen nieuwe collega’s.

Om instroom naar tekortsectoren te organiseren werken we als Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam aan de ontwikkeling van loopbaanpaden. Zo zijn we o.a. betrokken bij de ontwikkeling van het loopbaanpad kinderopvang en zijn wel als Regionaal Werkcentrum aangesloten bij al bestaande initiatieven. Eén van deze initiatieven is de campagne ‘werken in de kinderopvang. De website www.kinderopvang.amsterdam is gisteren live gegaan en vanaf maandag 23 januari kunnen we in Amsterdam de campagne tegenkomen op o.a. posters en (stads)bussen. De campagne werken in de kinderopvang richt zich vooral op zij-instromers en MBO-studenten.

In deze unieke aanpak waarin er gezamenlijk kandidaten worden geworven staat de kandidaat centraal. Iemand die graag op een vaste plek werkt met een vast team, is wellicht meer gebaat bij het werken bij een kleine opvang. Terwijl iemand die zich prettig voelt bij afwisselend werk of waarbij flexibel werken beter past, zich beter kan ontwikkelen in een opvang met meerdere vestigingen. Door samen te werken, is er voor iedere kandidaat wel een passende plek binnen één van de 52 aangesloten kinderopvangorganisaties.

Heb je nog niet de juiste opleiding? Geen probleem. Kandidaten die geschikt zijn maar nog de juiste papieren missen, kunnen een diploma of certificaat halen, door bijvoorbeeld een leerwerktraject te volgen tijdens een dienstverband bij de werkgever.

Wil je meer weten over de campagne of hoe het is om in de kinderopvang aan het werk te gaan? Kijk dan op www.kinderopvang.amsterdam of kom naar de oriëntatiedag op 1 februari van 10.00 tot 12.00 uur op de Jodenbreestraat 25 in Amsterdam.

Kijk dus snel op www.kinderopvang.amsterdam en meld je aan!

Bekijk nu het persbericht op: http://persberichten.deperslijst.com/246554/52-amsterdamse-kinderopvangorganisaties-voeren-samen-campagne-voor-nieuw-personeel.html

Laat ons je terugbellen

Laat je gegevens achter en we bellen je binnen een werkdag terug. Of neem contact met ons op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.