Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam
DJ en ICT’er Liz Bostock is blij met de werkdesk kunst en cultuur
Liz Bostock is een multigetalenteerde netwerker. Meer weten over Liz? Lees dan snel verder!
Liz Bostock is een multigetalenteerde netwerker. Meer weten over Liz? Lees dan snel verder!

Liz Bostock is een multigetalenteerde netwerker. Ze is DJ, is zakelijk leider van een artiesten- en evenementenbureau én is ICT-consultant. Toen in 2020 in één klap alle events werden verboden wegens corona, stortte haar wereld zo ongeveer in. “Muziek is mijn passie en evenementen organiseren doe ik vanuit mijn aangeboren ondernemerschap.” Van het Regionaal Werkcentrum had ze toen nog nooit gehoord…

Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder en heeft Liz haar leven weer helemaal op de rit. Met hulp van het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam heeft ze de keus gemaakt om zich meer te gaan richten op haar ICT-aanbod. Die keuze was niet vanzelfsprekend en is zeker niet van de ene op de andere dag gemaakt. Op de vraag wat ze zich meer voelt, kunstenaar of ondernemer, is het antwoord onomwonden ‘allebei’. “Ik heb een tijdje geprobeerd om óf het één óf het ander te doen, maar het ondernemend zijn zit gewoon in me. Een leven zonder muziek kan ik me daarnaast echt niet voorstellen. Op het podium krijg ik energie. Gelukkig is het de laatste jaren steeds meer geaccepteerd dat iemand twee uiteenlopende dingen doet.” Als je dan van het ene op het andere moment geen werk meer hebt, raak je wel even in paniek. Ik zat als ondernemer opeens in een noodsituatie, want ook mijn IT-klanten kwamen voor een groot deel uit de evenementen- en muziekbranche.”

Veel gehad aan coach
Liz kwam via het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam in contact met een coach van Onderneemvaardig. “Het was heel fijn om te merken dat ik, en al die 100.000 andere mensen die in de kunst en cultuursector werkzaam zijn, werden gezien als zzp’ers. De Gemeente Amsterdam heeft
in die beginperiode van corona echt heel erg zijn best gedaan om snel te schakelen en er óók voor zzp’ers te zijn.” Uit de gesprekken die Liz had met haar coach, kwam op enig moment het advies om te stoppen met haar evenementenbureau. Dat kwam wel even hard binnen bij haar. “Dat doe je niet zo maar na 25 jaar omdat de regering een ad-hocbeleid aan het voeren is op corona”, was mijn eerste reactie. “Via Onderneemvaardig ben ik toen in contact gekomen met een loopbaanbegeleider van Switch. Samen zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden, bijvoorbeeld tijdelijk stoppen of permanent. Tegelijkertijd heeft mijn coach me geholpen om te onderzoeken hoe ik meer klanten kan krijgen voor mijn IT- activiteiten. Ik moest uit een diep dal komen, maar nu ben ik zo ver dat ik mijn ICT-klantenkring gestaag aan het uitbreiden ben. Mijn doel is om uiteindelijk mijn inkomsten voor 50% te halen uit events en DJ-werk en voor 50% uit IT. Ik ben op de goede weg!”

Ondersteuning voor zzp’ers én organisaties
De werkdesk kunst en cultuur biedt volgens Liz echt een platform dat mensen uit de creatieve sector die in problemen zijn gekomen qua werk, verder kan helpen. Ze wil er dan ook graag meer bekendheid aan geven. “De werkdesk helpt alle zzp’ers in de kunst en cultuursector, maar is er ook voor theaters en andere organisaties in de culturele en creatieve sector. Theatergroepen die een oplossing zoeken voor medewerkers kunnen er dus ook terecht. De kracht van de werkdesk kunst en cultuur is dat ze als een soort doorgeefluik fungeren naar allerlei andere organisaties die hulp en ondersteuning kunnen bieden. Via de werkdesk kom je daar sneller mee in contact. Zij weten de weg en kunnen je naar de juiste instantie doorverwijzen. Ik was in elk geval blij verrast dat dit platform bestaat!” Aldus Liz Bostock.

Een beter pleidooi kunnen wij niet bedenken. En o ja, en Liz wil nog wel iets meegeven aan iedereen uit de sector die hulp kan gebruiken: “Denk
nou niet ‘ik kan niks anders, als kunstenaar’ of ‘ik heb helemaal niet het juiste diploma om ander werk te gaan doen’. Daar doe je jezelf echt tekort mee! Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam heeft zo’n enorm groot netwerk en kan over zó veel verschillende expertise beschikken, dat er echt voor iedereen een passende mouw te vinden is. Ook voor jóu.”

Nieuwsgierig naar Liz’ muziek, hoe haar dag als ICT’er, eigenaar van een evenementenbureau en DJ eruit ziet?

Werkdesk kunst en cultuur van het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. Liz Bostock from Groot-Amsterdam Werkt door on Vimeo.

Of wil je weten wat de werkdesk kunst en cultuur voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op of ga naar de pagina van de werkdesk voor informatie en handige links.

 

Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam is er voor jou!
Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam is er voor jou!

Zit je zonder werk en wil je graag weer aan de slag? Of  heb je werk en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is het prettig als er iemand met je meedenkt!

Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam staat voor jou klaar en deze dienstverlening is geheel kosteloos. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het best lastig is om een fijne baan te vinden die echt bij je past. Zo kan het zijn dat je veel ervaring hebt in een bepaald vakgebied of dat je nog helemaal geen ervaring hebt en twijfelt of je de juiste papieren of vaardigheden bezit.

Wij gaan met jou in gesprek en samen op zoek naar jouw kwaliteiten en welke kennis en ervaring je al wel bezit. Bovendien is er altijd de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden of kennis op te doen. Of het nu gaat om digitalisering, automatisering, de coronacrisis, de wereld van werk verandert continu en daarbij zijn er ontelbare mogelijkheden bij het zoeken naar de nieuwe of andere baan. Vaak blijkt dan dat je tegen verwachtingen in goed past bij een baan waar je misschien zelf nog niet aan had gedacht. Wat de reden ook is, soms kunnen we allemaal wel wat begeleiding gebruiken als het gaat om het opnieuw vorm geven van je toekomst.

 

Wat kunnen we je bieden?
✔ Persoonlijke loopbaan coaching

Er staat een team van experts voor jou klaar. Samen met een persoonlijke coach ga je op onderzoek naar je kwaliteiten, vaardigheden en passies. Op die manier brengen we  in kaart wat voor werk daar goed bij aan kan sluiten en wat je daar nog voor nodig hebt. Aan de begeleiding  zijn geen kosten verbonden.

✔ Om- en bijscholing

Mocht je interesse hebben in om- en bijscholing zullen we samen oriënteren welke trajecten goed bij je wens aansluiten. (o.a. oriëntatie-, meeloopdagen en scholing in de sectoren Zorg, IT, Bouw & Techniek, en op maat afgestemde scholing, met het uitgangspunt 100% financiering).

✔ Bemiddeling naar werk

Het werknemersteam (Regionaal Mobiliteitsteam) denkt met je mee en helpt je in de begeleiding richting nieuw/ander werk.

✔ Voor wie?

Wij zijn er voor alle inwoners van de regio Groot-Amsterdam. Het maakt dus niet uit of je werkend, werkzoekend, student, scholier, ZZP’er bent of een uitkering hebt. Je kan altijd bij ons terecht!

✔ Enthousiast geworden? Zo meld je je aan:

Ben je na het lezen enthousiast geworden neem dan direct contact met ons op! Dit kan door rechtstreeks contact opnemen via e-mail, tijdens kantoortijden te bellen naar 020-25 27 029 of via de ‘bel me terug’ button bovenaan de website aan te klikken. Heb je al een contact bij jouw gemeente of bij het UWV, dan nemen we contact op met jouw contactpersoon en bespreken de mogelijkheden.

✔ Praktijkvoorbeelden hieronder:

Lees hier hoe bijvoorbeeld Joost en Esther een mooie nieuwe baan gevonden hebben. Het kan ook helpen om samen met jou te bespreken wat bij jou zou passen en wat je daarvoor nodig hebt. Dat kan met een coach of loopbaanbegeleider zijn. En als je met een aanvullende (korte) opleiding of cursus de baan van je dromen kan krijgen, dan kunnen we dat ook voor je regelen.Kortom mogelijkheden genoeg om ook samen met jou te onderzoeken wat het regionaal werkcentrum voor jou kan betekenen!Neem die stap en neem contact op met ons. Samen komen we er vast en zeker uit.Hoe mooi zou het zijn als jij over een tijdje gewoon fijn werk hebt dat bij je past.

Voorbeelden uit de praktijk
"NH Nieuws over werkwijze Regionaal Werkcentrum (RWC)"
Wat kan het RWC betekenen voor werkgevers en werknemers die getroffen zijn door de coronacrisis? NH Nieuws  sprak met een medewerker…
Neem contact met mij op
De functies van medewerkers kunnen verschillen, de sectoren ook, maar competenties komen vaak overeen. We helpen bij het vinden van extra personeel en we begeleiden deze nieuwe medewerkers om in dienst te treden.

We bellen binnen één werkdag terug.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat ons je terugbellen

Laat je gegevens achter en we bellen je binnen een werkdag terug. Of neem contact met ons op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.