Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam
Hoe Sjaak zijn droombaan vond
“Ik heb mijn zelfvertrouwen hervonden”
Van monteur naar patiëntenvervoer
Van monteur naar patiëntenvervoer
Een baan die zit als een huis
Een baan die zit als een huis

Sjaak wisselde maar liefst 14 keer van werkgever in zijn leven. Voor corona werkte hij in een garage, maar die baan kwam tijdens de eerste lockdown te vervallen. Via het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam komt hij in contact met een jobcoach die hem supersnel aan een baan helpt die helemaal past. “Ik heb mijn zelfvertrouwen hervonden”, vertelt Sjaak.

“Ik werk nu in Amsterdam UMC op de locatie AMC. Enerzijds houd ik me bezig met het vervoeren van bedden en andere materialen zoals rolstoelen. Anderzijds breng ik veel tijd door in de koelcel om voedsel te sorteren. Ik zorg dat het logistieke voedselproces op orde is”.

Aan vertrouwen heeft Sjaak een hele tijd gebrek gehad. Niet zo gek ook, want van jongs af stond hij ‘met 1-0 achter’. “Ik heb moeite met mijn fijne motoriek”, vertelt hij. “Ze vonden me wel een aardige jongen, maar ik was vaak niet productief genoeg voor een werkgever om te mogen blijven. Contract na contract werd niet verlengd.”

En zo komt het dat Sjaak met Timo Rijsterborgh kennismaakt. “Via UWV werd ik naar Timo doorverwezen. Timo is degene die me langzaamaan weer de arbeidsmarkt op heeft geholpen. Uiteindelijk tipte hij me deze baan in UMC. Mede door Timo zit ik nu weer fluitend op mijn fiets naar het werk. Ik ben hem echt mega dankbaar!”

Voor iedereen die door corona op zoek is naar werk

Corona heeft aan veel mensen een tik uitgedeeld. Van de ene op de andere dag viel het werk in heel veel sectoren weg. Is jou dat ook overkomen? Dan kun je bij ons terecht. Geen werk meer bij je werkgever? ZZP’er op zoek naar een vast inkomen? Werkzoekend met een uitkering? Wij helpen je bij het vinden van een nieuwe baan. Onder andere door ook te kijken naar je vaardigheden. Onze dienstverlening is gratis. Het kost je niets, alleen tijd. Van werk-naar-werk of van ZZP naar werk of van werkloos naar werk: wij helpen je graag verder.

Wij helpen je bijvoorbeeld met
  • Loopbaanadvies
  • Netwerktraining
  • Werk zoeken
  • CV maken
  • Sollicitatietraining
  • Scholing / opleiding
RWC: zo werkt het
Voorbeelden uit de praktijk
"Van Taxi naar Tankstation"
Minder ritten van en naar Schiphol, geen volle Johan Cruijff Arena waar supporters wachten om naar huis gebracht te worden, geen beurzen en festivals. Brian…
Ja, help mij ontdekken welke kansen op werk ik heb

We helpen je graag: laat je naam en telefoonnummer achter en we bellen je binnen één werkdag terug.

Laat ons je terugbellen

Laat je gegevens achter en we bellen je binnen een werkdag terug. Of neem contact met ons op.