Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam
Todd over Onderneemvaardig

“Ik wil als persoon en ondernemer bijdragen aan een leukere wereld. Bij tegenslag wil ik goed kunnen bijsturen en dichtbij mezelf blijven. Met de juiste begeleiding is dat mij gelukt!”

 

De Coronapandemie zorgde voor een abrupt einde aan Todd Sparks zijn bedrijfsactiviteiten. Door positief te blijven en te denken in mogelijkheden zag hij tóch kansen om zijn bedrijf nieuw leven in te blazen. Samen met coach Hélène Kielstra is hij zijn nieuwe ideeën uit gaan werken in een ondernemingsplan.

 

Todd: “Ik organiseerde en hostte muziekevenementen in heel Europa. De pandemie zorgde voor een abrupt einde aan deze activiteiten. Daarnaast bouwde ik in de ‘skateboardscene’ een flink netwerk op van trouwe aanhangers. Ik zag kansen om mijn eigen merk door te ontwikkelen met de focus op skateboarding. Ik had zoveel ideeën maar had behoefte aan richting om ze uit te werken. Daarom wilde ik hulp bij het schrijven van een ondernemingsplan.”

Todd: “Ik besloot proactief te zijn en zocht contact met de gemeente. Via Onderneemvaardig.nl zag ik het profiel van Hélène Kielstra van FCBV/STEW. Haar motto ‘denken in mogelijkheden en niet in moeilijkheden’ sprak mij erg aan. Wij werkten een aantal maanden aan mijn ondernemingsplan en andere aspecten van mijn toekomstige zakelijke ideeën. Hélène toonde veel empathie. Tegelijkertijd was zij heel helder in haar bewoordingen en kritisch op wat ik deed. Ze motiveerde mij om door te zetten. Uiteindelijk resulteerde onze samenwerking in een mooi ondernemingsplan waar ik mee verder kan. De coachsessies met Hélène waren voor mij van grote waarde. Niet alleen voor mijn bedrijf, maar ook voor mij als mens. Ik heb nu de balans en focus weer terug die ik nodig had. Ik voel me gelukkig dat ik deze kans heb gekregen.”

Wil je net als Todd aan de slag met een coach?
Dat kan! Onderneemvaardig is een initatief van de gemeente Amsterdam en biedt gratis workshops, 1-op-1 werksessies en coaching aan ondernemers die wonen in Amsterdam of Weesp, die een Tozo- of Bbz uitkering hadden of op dit moment een Bbz uitkering ontvangen en die zich heroriënteren op hun toekomst.

Had je geen Tozo- of Bbz uitkering, maar heb je wel een laag inkomen en weinig vermogen? Dan heeft de Gemeente Amsterdam eerst nog wat vragen om te bepalen of je gratis kan deelnemen.

Lees meer over de coaching, workshops, 1-op-1-sessies en alle voorwaarden.

Onderneemvaardig.nl is een initiatief van de Gemeente Amsterdam om ondernemers te ondersteunen om hun toekomst te versterken.

Kan je niet terecht bij Onderneemvaardig? Neem dan contact met ons op.

 

Het Regionaal Werkcentrum en de werkdesk kunst en cultuur
  • De werkdesk kunst en cultuur is speciaal opgericht voor de culturele en creatieve sector
  • De werkdesk kunst en cultuur is er voor zzp’ers, ondernemers, werkgevers, werknemers en werkzoekenden
  • Helpt zzp'ers en werknemers in het verdiepen en verbreden van hun skills
  • Biedt culturele en creatieve organisaties strategische personeelsgesprekken aan
  • Geeft advies en ondersteuning via de partners in het netwerk van het Regionaal Werkcentrum
  • Helpt met het vinden van opleidingen en werk in andere sectoren

Voor meer informatie over scholingsmogelijkheden binnen en buiten de creatieve en culturele sector klik hier

Voorbeelden uit de praktijk
"Van kok naar conducteur – Lennard maakte een switch met onze hulp"
Neem contact met mij op
De functies van medewerkers kunnen verschillen, de sectoren ook, maar competenties komen vaak overeen. We helpen bij het vinden van extra personeel en we begeleiden deze nieuwe medewerkers om in dienst te treden.

We bellen binnen één werkdag terug.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat ons je terugbellen

Laat je gegevens achter en we bellen je binnen een werkdag terug. Of neem contact met ons op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.