Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam
Mijn ontslag werd een kans
“Eerst rouwen dan zoeken”
Van toerisme naar zorg
Van toerisme naar zorg
‘Op mijn verjaardag hoorde ik dat ik boventallig was’
‘Op mijn verjaardag hoorde ik dat ik boventallig was’

“Ik heb 13 jaar voor een reisorganisatie gewerkt in Amsterdam. Ik was officemanager. Op mijn verjaardag hoorde ik dat ik boventallig was. Dan raak je in paniek, want je moet zo snel mogelijk een andere baan hebben”, vertelt Belinda. Belinda moet weer helemaal in het sollicitatieproces komen. “Ik had lang niet gesolliciteerd en wist eigenlijk niet zo goed wat ik moest doen. Ik ben op vacatures van officemanager gaan reageren, maar hoe presenteer je jezelf? Ik vond het lastig!” Maar dan krijgt ze advies van haar broer. “Hij zei: ‘waarom neem je geen sabbatical? Dan kun je rustig bedenken wat je wilt doen.’ Na een periode van rust pakt Belinda de draad weer op. Via het UWV komt ze in contact met loopbaancoach René Groeneveld van Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. Tijdens de gesprekken wordt ze aan het werk gezet. “Ik moest op een rij zetten wat ik echt belangrijk vind. Dat antwoord had ik vrij snel gevonden: mensen helpen.” René ziet het vaak gebeuren: “De eerste reactie is vaak ‘ik moet gelijk op zoek naar een nieuwe baan’. Maar als je zo lang bij dezelfde werkgever hebt gewerkt is het belangrijk om stil te staan bij zoiets ingrijpends als ontslag. Na rouwen kun je weer bouwen. Het is ook een kans om stil te staan of dat wat je deed nog wel echt bij je past.” Belinda is inmiddels alweer drie maanden aan het werk bij zorgorganisatie Simetri en heeft het enorm naar haar zin.

Voor iedereen die door corona op zoek is naar werk

Corona heeft aan veel mensen een tik uitgedeeld. Van de ene op de andere dag viel het werk in heel veel sectoren weg. Is jou dat ook overkomen? Dan kun je bij ons terecht. Geen werk meer bij je werkgever? ZZP’er op zoek naar een vast inkomen? Werkzoekend met een uitkering? Wij helpen je bij het vinden van een nieuwe baan. Onder andere door ook te kijken naar je vaardigheden. Onze dienstverlening is gratis. Het kost je niets, alleen tijd. Van werk-naar-werk of van ZZP naar werk of van werkloos naar werk: wij helpen je graag verder.

Wij helpen je bijvoorbeeld met
  • Loopbaanadvies
  • Netwerktraining
  • Werk zoeken
  • CV maken
  • Sollicitatietraining
  • Scholing / opleiding
RWC: zo werkt het

Veelgestelde vragen

Voor antwoord op veelgestelde vragen over RWC Groot-Amsterdam klik hier.

Voorbeelden uit de praktijk
"Van Taxi naar Tankstation"
Minder ritten van en naar Schiphol, geen volle Johan Cruijff Arena waar supporters wachten om naar huis gebracht te worden, geen beurzen en festivals. Brian…
Ja, help mij ontdekken welke kansen op werk ik heb

We helpen je graag: laat je naam en telefoonnummer achter en we bellen je binnen één werkdag terug.

Laat ons je terugbellen

Laat je gegevens achter en we bellen je binnen een werkdag terug. Of neem contact met ons op.