Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam
Jasper was barman
en maakt nu babymelk bij het OLVG
en maakt nu babymelk bij het OLVG

Jarenlang werkte Jasper (32) in de horeca. Tot corona roet in het eten gooide. Of toch niet? ‘Eigenlijk was ik al wel toe aan iets nieuws.’ Jasper ontdekte zijn hart voor de zorg toen hij via Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam werk bij een GGD-teststraat vond. Toen deze ook de deuren sloot, hielp RWC hem weer aan een nieuwe baan. Nu als voedingsassistent bij ziekenhuis OLVG. ‘Ik voel hier écht de noodzaak van mijn werk.’

Jasper rolde er gewoon in. De horeca was een plek waar hij zijn talenten kwijt kon. Een gastheer zijn, luisteren, mensen helpen en een fijne tijd bezorgen. Maar ook een lastig gesprek voeren als gasten het eten niet lekker vinden en omgaan met een hoge werkdruk. Jasper draait er zijn hand niet voor om. En toch begon er iets te knagen. Jasper: “Ik wilde iets anders, écht het verschil maken. Misschien in de zorg. Maar ik ben iemand die een zetje nodig heeft.”

Voldoening

De coronacrisis gaf hem dat zetje. Want Jasper raakte zijn baan kwijt. Hij kwam in contact met Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam (RWC) dat mensen van werk naar werk helpt. Via een online voorlichting over werken in een coronateststraat kwam hij bij de GGD te werken. “Ik kwam erachter dat het werken met kwetsbare mensen me goed ligt. Ik vind het fijn om mensen te helpen. Ze waren soms ziek en vaak zenuwachtig als ze bij me kwamen voor een coronatest. Ik leerde manieren om mensen positief te benaderen. Het gaf me dan voldoening om mensen gerust te kunnen stellen en met een prettig gevoel weer naar huis te laten gaan.”

‘Na twee weken belde Astrid al, ze had een vacature’

Toen in mei 2022 de teststraat sloot, wist Jasper dan ook dat hij graag in de zorg verder wilde. “Ik kwam in contact met Astrid Booker van Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. Ik vertelde haar dat ik graag iets met de ervaring uit mijn GGD-tijd wilde doen. Ze hield haar oren en ogen voor me open, beloofde ze. En na twee weken belde ze al: ze had een vacature voor een voedingsassistent bij OLVG. Nou, dat leek me wel wat!”

Gastheer

Jasper ging vervolgens op gesprek bij OLVG. Hij bleek de juiste skills in huis te hebben voor de baan van voedingsassistent. “Ik was al bekend met de zorg, was gewend aan werken in een coronabeschermingspak, en ik kon mijn ervaring bij de GGD hier goed combineren met mijn ervaring in de horeca. Nu ben ik nog steeds gastheer en breng ik mensen eten en drinken, maar wel in een zorgomgeving.”

‘Hier gebeurt het echte werk’

Sinds zijn start op 1 juni heeft Jasper al verschillende diensten gedraaid en diverse afdelingen gezien. “In de ochtenddienst breng ik mensen hun ontbijt. Goedemorgen meneer, lekker geslapen? Ik moet wel goed opletten. Sommige mensen moeten nuchter blijven voor een operatie, anderen hebben een allergie of diabetes. Het is best druk, maar als het even kan maak ik een praatje. Sommige mensen krijgen weinig bezoek. Dan vind ik dat stukje extra aandacht belangrijk. Als de dochter van een patiënt dan zegt: bedankt dat je zo goed voor mijn moeder zorgt, dan voel ik echt waardering voor mijn werk.”

Papdienst

Momenteel maakt Jasper de babyvoeding voor de kraamafdeling. Een bijzondere plek. “Laatst moest ik babyvoeding maken en lege flessen ophalen. De papdienst noemen ze dat. Ik kwam de kraamsuite binnen. Er was niemand. Alleen in een wiegje, naast het bed van de moeder, lag een pas geboren kindje, met allemaal slangetjes. Toen dacht ik: Jasper, jij maakt de voeding voor dat peultje. Dan mag je wel je best doen, man. Het is verantwoordelijk werk wat ik doe. En dat voelt goed.”

Jasper heeft zelf een speciale band met OLVG. “Ik ben hier geboren. Toen ik een hersenvliesontsteking kreeg, hebben ze goed voor me gezorgd. Nu is het tijd voor mij om te zorgen. Het is crazy, maar de cirkel is rond. Ik zit hier op mijn plek. Het is een fijne plek. Veel collega’s werken hier al lang. Dat zegt iets. Er mogen wel wat meer mannen bij. Misschien zien andere mannen door mijn verhaal dat het leuk werk kan zijn. Dus tegen hen zeg ik: Jongens, zet je ego opzij, hier gebeurt het echte werk.”


Zelf hulp nodig bij werk vinden?

Wil jij ook jouw kans op een nieuwe baan vergroten? Laat je kosteloos begeleiden door een loopbaancoach van Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. Het werkt zo:

  •  Vraag een gratis adviesgesprek aan
  •  Je wordt binnen 48 uur teruggebeld

 Je wordt vervolgens stap voor stap begeleid in jouw zoektocht naar een baan. Hoe die begeleiding eruitziet is voor iedereen anders, want jouw proces is uniek en daar past de loopbaancoach zich op aan. Luxe toch?

 

Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam is er voor jou!
Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam is er voor jou!

Zit je zonder werk en wil je graag weer aan de slag? Of  heb je werk en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is het prettig als er iemand met je meedenkt!

Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam staat voor jou klaar en deze dienstverlening is geheel kosteloos. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het best lastig is om een fijne baan te vinden die echt bij je past. Zo kan het zijn dat je veel ervaring hebt in een bepaald vakgebied of dat je nog helemaal geen ervaring hebt en twijfelt of je de juiste papieren of vaardigheden bezit.

Wij gaan met jou in gesprek en samen op zoek naar jouw kwaliteiten en welke kennis en ervaring je al wel bezit. Bovendien is er altijd de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden of kennis op te doen. Of het nu gaat om digitalisering, automatisering, de coronacrisis, de wereld van werk verandert continu en daarbij zijn er ontelbare mogelijkheden bij het zoeken naar de nieuwe of andere baan. Vaak blijkt dan dat je tegen verwachtingen in goed past bij een baan waar je misschien zelf nog niet aan had gedacht. Wat de reden ook is, soms kunnen we allemaal wel wat begeleiding gebruiken als het gaat om het opnieuw vorm geven van je toekomst.

 

Wat kunnen we je bieden?
✔ Persoonlijke loopbaan coaching

Er staat een team van experts voor jou klaar. Samen met een persoonlijke coach ga je op onderzoek naar je kwaliteiten, vaardigheden en passies. Op die manier brengen we  in kaart wat voor werk daar goed bij aan kan sluiten en wat je daar nog voor nodig hebt. Aan de begeleiding  zijn geen kosten verbonden.

✔ Om- en bijscholing

Mocht je interesse hebben in om- en bijscholing zullen we samen oriënteren welke trajecten goed bij je wens aansluiten. (o.a. oriëntatie-, meeloopdagen en scholing in de sectoren Zorg, IT, Bouw & Techniek, en op maat afgestemde scholing, met het uitgangspunt 100% financiering).

✔ Bemiddeling naar werk

Het werknemersteam (Regionaal Mobiliteitsteam) denkt met je mee en helpt je in de begeleiding richting nieuw/ander werk.

✔ Voor wie?

Wij zijn er voor alle inwoners van de regio Groot-Amsterdam. Het maakt dus niet uit of je werkend, werkzoekend, student, scholier, ZZP’er bent of een uitkering hebt. Je kan altijd bij ons terecht!

✔ Enthousiast geworden? Zo meld je je aan:

Ben je na het lezen enthousiast geworden neem dan direct contact met ons op! Dit kan door rechtstreeks contact opnemen via e-mail, tijdens kantoortijden te bellen naar 020-25 27 029 of via de ‘bel me terug’ button bovenaan de website aan te klikken. Heb je al een contact bij jouw gemeente of bij het UWV, dan nemen we contact op met jouw contactpersoon en bespreken de mogelijkheden.

✔ Praktijkvoorbeelden hieronder:

Lees hier hoe bijvoorbeeld Joost en Esther een mooie nieuwe baan gevonden hebben. Het kan ook helpen om samen met jou te bespreken wat bij jou zou passen en wat je daarvoor nodig hebt. Dat kan met een coach of loopbaanbegeleider zijn. En als je met een aanvullende (korte) opleiding of cursus de baan van je dromen kan krijgen, dan kunnen we dat ook voor je regelen.Kortom mogelijkheden genoeg om ook samen met jou te onderzoeken wat het regionaal werkcentrum voor jou kan betekenen!Neem die stap en neem contact op met ons. Samen komen we er vast en zeker uit.Hoe mooi zou het zijn als jij over een tijdje gewoon fijn werk hebt dat bij je past.

Voorbeelden uit de praktijk
"NH Nieuws over werkwijze Regionaal Werkcentrum (RWC)"
Wat kan het RWC betekenen voor werkgevers en werknemers die getroffen zijn door de coronacrisis? NH Nieuws  sprak met een medewerker…
Neem contact met mij op
De functies van medewerkers kunnen verschillen, de sectoren ook, maar competenties komen vaak overeen. We helpen bij het vinden van extra personeel en we begeleiden deze nieuwe medewerkers om in dienst te treden.

We bellen binnen één werkdag terug.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat ons je terugbellen

Laat je gegevens achter en we bellen je binnen een werkdag terug. Of neem contact met ons op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.