Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam
Van verkoopmedewerker tot WMO-consulent
Mensen helpen staat centraal
Mensen helpen staat centraal
Hans Vos (62) “Toen mijn contract afliep, heb ik mij direct aangemeld voor de opleiding"
Hans Vos (62) “Toen mijn contract afliep, heb ik mij direct aangemeld voor de opleiding"

‘Voordat ik bij het Regionaal Werkcentrum terecht kwam was ik werkzaam als verkoopmedewerker bij een tuincentrum. Begin 2021 moesten door corona de winkels dicht en werd mijn tijdelijke contract niet verlengd. De arbeidsdeskundige van UWV bracht mij toen in contact met het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. Naast de persoonlijke gesprekken met mijn job coach had ik één keer in de week een sessie met andere werkzoekenden. 

We leerden daar onder andere hoe we het beste konden solliciteren en hoe we onze cv’s konden verbeteren. Dit was een leerzame tijd. In een van de gesprekken met mijn jobcoach kwam de functie van WMO-consulent naar voren. Ik was direct enthousiast. Voordat ik met de opleiding tot WMO consulent begon heb ik nog een aantal maanden bij een vaccinatielocatie gewerkt. Toen mijn contract afliep heb ik mij direct aangemeld voor de opleiding tot WMO-consulent. Daar ben ik in september 2022 mee begonnen.

Naast de opleiding ging ik aan de slag bij de crisisopvang. Eerst in Assendelft, later in Purmerend. Ik werkte dan drie of vier dagen in de week en moest één dag studeren. Hoe moeilijk het ook voor de mensen in de crisisopvang is, ik probeer ervoor te zorgen dat hun verblijf zo fijn mogelijk is. Het gaat om de kleine dingen. Laatst heb ik voor een meneer een naaimachine geregeld, hij was kleermaker. Nu heeft hij een eigen tafeltje en repareert daar de kleding voor iedereen. Daarnaast heeft hij voor alle kinderen klieder schorten gemaakt. Daar doe je het voor en krijg je energie van. Onlangs heb ik mijn opleiding afgerond. Nu ben ik druk aan het solliciteren.

 Ik hoop, nee ik weet dat ik mezelf binnenkort WMO-consulent mag noemen!’

 

(Uit: UWV Magazine 3, 2023)

 

Wij helpen, kosteloos, met bijvoorbeeld:
  • Gesprekken met medewerkers
  • Verbinding met bedrijven in sectoren waar juist vraag is naar medewerkers
  • Loopbaancoaching van medewerkers
  • Begeleiden van je medewerkers van werk-naar-werk
  • Verbinding met onze netwerkpartners voor onder andere scholingsmogelijkheden, reskilling, arbeidsjuridisch advies, SROI (social return on investment) advies, en meer.
Zo werkt het

Dienstverlening Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam 2022 from Groot-Amsterdam Werkt door on Vimeo.

Veelgestelde vragen

Voor antwoord op veelgestelde vragen over RWC Groot-Amsterdam klik hier.

Voorbeelden uit de praktijk
"Samen met RWC helpt Hilton medewerkers naar nieuw werk"
Rowena Vermolen-Lodder moet als director Human Resources Netherlands van onder andere Hilton Amsterdam Airport Schiphol afscheid nemen van collega’s. Door de coronacrisis is er onvoldoende…
Ik wil graag meer weten

Wij denken mee en zoeken actief naar ander werk voor je medewerkers. Zo behouden zij werk en inkomen en als ondernemer krijg je zo meer financiële ruimte om je bedrijf weer op te bouwen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat ons je terugbellen

Laat je gegevens achter en we bellen je binnen een werkdag terug. Of neem contact met ons op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.