Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam
Werkdesk Oekraïne helpt Oekraïners aan werk
Sinds mei 2022 is op Stadsloket Zuid de werkdesk Oekraïne geopend
Sinds mei 2022 is op Stadsloket Zuid de werkdesk Oekraïne geopend

Werkdesk Oekraïne ondersteunt ontheemde Oekraïners Sinds mei dit jaar is op Stadsloket Zuid de werkdesk Oekraïne geopend. Hier worden mensen uit Oekraïne ondersteund die in de regio Groot-Amsterdam verblijven en aan het werk willen. Mensen die de oorlog in Oekraïne zijn ontvlucht faciliteren wij met het vinden van een baan in Nederland. Bij de werkdesk staan wij mensen te woord met uitgebreide informatie over hun arbeidskansen en hun rechten, manieren om naar een baan te zoeken, een cv op te stellen, te solliciteren in Nederland etc. We verwijzen mensen ook naar geschikte vacatures. Daarnaast worden er bemiddelingsactiviteiten georganiseerd, zoals regelmatige Meet & Greet evenementen op het stadskantoor Zuid, waarbij werkzoekenden uit Oekraïne en werkgevers rechtstreeks met elkaar in contact komen. Zo heeft de 16-jarige Yaroslav via een Meet & Greet met werkgevers uit de regio een leuke baan gevonden bij McDonalds Amsterdam.

Veeltalige medewerkers
Het werkloket is een samenwerking van het Regionale Werkcentrum en uitzendbureaus zoals Manpower, Olympia en Unique. Er wordt ook nauw samengewerkt met het Werkgevers Servicepunt (WSP), het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) en met het team van Taal en Inburgering dat
vluchtelingen uit Oekraïne ook op andere vlakken gaat ondersteunen. Medewerkers van de werkdesk Oekraïne kunnen in verschillende talen communiceren en zijn daarom het eerste aanspreekpunt voor mensen uit Oekraïne die op zoek zijn naar een baan. Zo is Anna Tomilova opgeleid in Oekraïne als intercedent en nu werkzaam bij uitzendbureau Manpower.

“Er zijn genoeg bedrijven in de regio die vluchtelingen uit Oekraïne in dienst willen nemen, ook al spreken ze geen Nederlands of Engels. Doordat ik zowel de Nederlandse werkgever als de Oekraïense vluchteling begrijp en daardoor hun vertrouwen heb, verloopt de bemiddeling soepel.”

Minister geïnteresseerd
Eind augustus bracht minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een bezoek aan de werkdesk Oekraïne. Ze luisterde met veel belangstelling en betrokkenheid naar de verhalen van enkele Oekraïense vluchtelingen die succesvol aan het werk zijn gegaan via bemiddeling van de werkdesk. Uiteraard was de minister ook geïnteresseerd in de organisatie achter de werkdesk. Een enthousiaste medewerker van de werkdesk benadrukte de kracht van samenwerking tussen de verschillende partijen, zoals WSP, gemeenten en uitzendbureaus.

“We doen het echt met en voor elkaar en kijken daarbij naar waar de expertise zit en niet naar wie nu precies welke functie bij welke
samenwerkingspartner heeft. Daar zijn de mooie verhalen uit voortgekomen.”

Een van de weinige mannen die gevlucht zijn, Vadym Dymenko, vertelt dat hij met de hulp van Anna een baan heeft gevonden bij Swapfiets. Weliswaar niet in zijn vakgebied (Vadym is opgeleid als ingenieur), maar hij is niettemin blij dat hij werk heeft.

“Ik dank de Nederlandse regering dat ik deze kans heb gekregen en dat ze zo goed voor mij zorgen.”

Samen sterk
Zo zie je maar: als je krachten bundelt, kom je tot mooie resultaten. Net dát is één van de sterke punten van de werkdesk Oekraïne én van het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam waar dit een onderdeel van is. Wil je weten wat de werkdesk Oekraïne zoal kan doen voor deze doelgroep? Kijk dan eens op de speciale pagina van onze website.

Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam is er voor jou!
Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam is er voor jou!

Zit je zonder werk en wil je graag weer aan de slag? Of  heb je werk en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is het prettig als er iemand met je meedenkt!

Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam staat voor jou klaar en deze dienstverlening is geheel kosteloos. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het best lastig is om een fijne baan te vinden die echt bij je past. Zo kan het zijn dat je veel ervaring hebt in een bepaald vakgebied of dat je nog helemaal geen ervaring hebt en twijfelt of je de juiste papieren of vaardigheden bezit.

Wij gaan met jou in gesprek en samen op zoek naar jouw kwaliteiten en welke kennis en ervaring je al wel bezit. Bovendien is er altijd de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden of kennis op te doen. Of het nu gaat om digitalisering, automatisering, de coronacrisis, de wereld van werk verandert continu en daarbij zijn er ontelbare mogelijkheden bij het zoeken naar de nieuwe of andere baan. Vaak blijkt dan dat je tegen verwachtingen in goed past bij een baan waar je misschien zelf nog niet aan had gedacht. Wat de reden ook is, soms kunnen we allemaal wel wat begeleiding gebruiken als het gaat om het opnieuw vorm geven van je toekomst.

 

Wat kunnen we je bieden?
✔ Persoonlijke loopbaan coaching

Er staat een team van experts voor jou klaar. Samen met een persoonlijke coach ga je op onderzoek naar je kwaliteiten, vaardigheden en passies. Op die manier brengen we  in kaart wat voor werk daar goed bij aan kan sluiten en wat je daar nog voor nodig hebt. Aan de begeleiding  zijn geen kosten verbonden.

✔ Om- en bijscholing

Mocht je interesse hebben in om- en bijscholing zullen we samen oriënteren welke trajecten goed bij je wens aansluiten. (o.a. oriëntatie-, meeloopdagen en scholing in de sectoren Zorg, IT, Bouw & Techniek, en op maat afgestemde scholing, met het uitgangspunt 100% financiering).

✔ Bemiddeling naar werk

Het werknemersteam (Regionaal Mobiliteitsteam) denkt met je mee en helpt je in de begeleiding richting nieuw/ander werk.

✔ Voor wie?

Wij zijn er voor alle inwoners van de regio Groot-Amsterdam. Het maakt dus niet uit of je werkend, werkzoekend, student, scholier, ZZP’er bent of een uitkering hebt. Je kan altijd bij ons terecht!

✔ Enthousiast geworden? Zo meld je je aan:

Ben je na het lezen enthousiast geworden neem dan direct contact met ons op! Dit kan door rechtstreeks contact opnemen via e-mail, tijdens kantoortijden te bellen naar 020-25 27 029 of via de ‘bel me terug’ button bovenaan de website aan te klikken. Heb je al een contact bij jouw gemeente of bij het UWV, dan nemen we contact op met jouw contactpersoon en bespreken de mogelijkheden.

✔ Praktijkvoorbeelden hieronder:

Lees hier hoe bijvoorbeeld Joost en Esther een mooie nieuwe baan gevonden hebben. Het kan ook helpen om samen met jou te bespreken wat bij jou zou passen en wat je daarvoor nodig hebt. Dat kan met een coach of loopbaanbegeleider zijn. En als je met een aanvullende (korte) opleiding of cursus de baan van je dromen kan krijgen, dan kunnen we dat ook voor je regelen.Kortom mogelijkheden genoeg om ook samen met jou te onderzoeken wat het regionaal werkcentrum voor jou kan betekenen!Neem die stap en neem contact op met ons. Samen komen we er vast en zeker uit.Hoe mooi zou het zijn als jij over een tijdje gewoon fijn werk hebt dat bij je past.

Voorbeelden uit de praktijk
"NH Nieuws over werkwijze Regionaal Werkcentrum (RWC)"
Wat kan het RWC betekenen voor werkgevers en werknemers die getroffen zijn door de coronacrisis? NH Nieuws  sprak met een medewerker…
Neem contact met mij op
De functies van medewerkers kunnen verschillen, de sectoren ook, maar competenties komen vaak overeen. We helpen bij het vinden van extra personeel en we begeleiden deze nieuwe medewerkers om in dienst te treden.

We bellen binnen één werkdag terug.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat ons je terugbellen

Laat je gegevens achter en we bellen je binnen een werkdag terug. Of neem contact met ons op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.