Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam
Veelgestelde vragen
Wat is en wat doet het Regionaal Werkcentrum (RWC) Groot-Amsterdam?

Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam is een netwerkorganisatie van alle partijen in de arbeidsregio Groot-Amsterdam op het gebied van werk. Doel is ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen werk en inkomen kunnen behouden. Concreet betekent dit dat we werknemers die door corona hun baan (dreigen te) verliezen naar nieuw werk begeleiden. Je kunt er hi­­­­er meer over lezen en een video met uitleg bekijken.

Wat valt onder de regio Groot-Amsterdam?

Dit zijn de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer, De Ronde Venen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Ook Schiphol valt onder de arbeidsregio Groot-Amsterdam.

Ik woon buiten de regio Groot-Amsterdam, kan ik dan een beroep doen op RWC?

Elke regio heeft een eigen RWC. Je kunt hier kijken bij wie je in jouw regio terecht kunt.

Als ik een traject bij jullie aan het volgen ben maar ga verhuizen naar een gemeente buiten de regio Groot-Amsterdam, loopt het traject dan door?

Dit is afhankelijk van je nieuwe woon-werkverkeer afstand.

Waar kan ik mij aanmelden als ik door corona mijn baan verloren heb of dreig te verliezen?

Je kunt ons een e-mail sturen met je naam, e-mailadres, telefoonnummer of klik hier op de ‘bel mij terug’ button rechtsboven. Dan gaan wij graag met je in gesprek om te kijken wat wij voor je kunnen doen.

Zijn er kosten verbonden aan mijn inschrijving bij RWC?

Nee, de dienstverlening van het RWC is gratis en wordt betaald uit het coronasteunmaatregelenpakket vanuit de overheid.

Kan ik naar kantoor komen om jullie te ontmoeten?

Dit is afhankelijk van de locatie en de geldende coronamaatregelen op dat moment. We volgen hierin de richtlijnen van het RIVM. We zullen dit via deze website aangeven. Ondertussen werkt het team net zo hard door voor jou om een passende functie te vinden. Wanneer nodig maken we gebruik van (beeld)bellen.

Kan ik ook voor een oriënterend gesprek bij jullie terecht?

Je kunt ons een e-mail sturen met je naam, e-mailadres, telefoonnummer of klik hier op de ‘bel mij terug’ button rechtsboven. Dan gaan wij graag met je in gesprek om te kijken wat wij voor je kunnen doen.

Kan ik mij gelijk aanmelden op jullie HalloWerk naar Werk-platform?

Nee, dat kan pas als je je bij ons hebt aangemeld. We bespreken dan eerst samen wat je wensen en mogelijkheden zijn. Als duidelijk is wat je wil en kunt, dan kun je een profiel aanmaken op het HalloWerk naar werk-platform. Daar helpen wij je graag bij.

 

Wat is het verschil tussen HalloWerk Naar Werk en RWC?

HalloWerk naar werk is het online matchingsplatform van RWC. Werkzoekenden die bij ons aangemeld zijn, kunnen daar een profiel op aanmaken. Werkgevers die zijn aangemeld bij RWC, kunnen daar hun vacatures op plaatsen. Als werkzoekende kun je dan ook zelf actief zoeken naar werk dat je bij jou vindt passen.

Is mijn profiel op de website van HalloWerk Naar Werk altijd zichtbaar?

Dat kan maar hoeft niet. Dat kun je zelf bepalen door op je persoonlijke account in te loggen. Je gegevens zijn sowieso alleen zichtbaar voor werkgevers die een account bij ons hebben.

Kan ik via het platform HalloWerk naar Werk via een button solliciteren?

Nee, je solliciteert rechtstreeks bij de werkgever en geeft in je sollicitatie aan dat je de vacature via RWC gevonden hebt. Natuurlijk kun je je contactpersoon bij RWC om advies vragen of vragen mee te kijken met je sollicitatiebrief.

Heeft degene met wie ik het eerste contact heb, meteen een baan voor mij?

Nee, na het eerste contact gaan we eerst met je in gesprek om te inventariseren waar je staat, wat je wensen zijn en wat we voor je kunnen betekenen. Dit kan bijvoorbeeld een training zijn of contact met een loopbaancoach of extra scholing. Wellicht kunnen we je meteen matchen op een functie. Naar aanleiding hiervan kijken we wie voor jou de beste contactpersoon is.

Ik sta nog op de loonlijst, maar sta al bij jullie ingeschreven. Wat gebeurt er met mijn inschrijving bij het RWC als ik definitief ontslag krijg?

Er verandert dan niets. Als je al bij het RWC ingeschreven staat en door ons begeleid wordt, blijft dat zo. Ook als je je baan definitief verliest. Dus je kunt gewoon gebruik blijven maken van de dienstverlening van het RWC. Wel moet je aan de verplichtingen (gaan) voldoen van de instanties waar je voor een eventuele uitkering (UWV of gemeente) mee te maken krijgt.

Wordt mijn werkgever inhoudelijk betrokken bij mijn persoonlijk traject met RWC?

Nee. Tenzij jij op persoonlijke titel je werkgever wil informeren. Wij spelen daar geen rol in.

Ik sta al bij het UWV als werkzoekende ingeschreven, heeft het dan nog zin mij ook bij RWC aan te melden?

Dat is niet nodig. Als je al een uitkering hebt, kun je gewoon terecht bij je contactpersoon bij het UWV. Waar mogelijk of nodig, kan je contactpersoon bij het UWV uitzoeken of er aanvullende diensten zijn die het RWC aanbiedt, die voor jou interessant zijn om weer aan het werk te komen.

Ik ben mijn baan al voor corona verloren, kan RWC mij dan ook helpen?

Als je al een uitkering hebt (ww of bijstand) dan kun je gewoon via je contactpersoon bij het UWV of gemeente blijven. Zij helpen je verder. Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam is opgezet vanwege corona voor mensen die na 12 maart 2020 hun baan zijn verloren.

Ik volg al een sollicitatietraining bij het UWV. Kan ik me ook nog aanmelden bij RWC?

Dat is niet nodig. Je kunt gewoon via je contactpersoon bij het UWV of gemeente blijven. Waar mogelijk of nodig, kan je contactpersoon bij het UWV of gemeente uitzoeken of er diensten zijn die het RWC aanbiedt, die voor jou interessant zijn om weer aan het werk te komen.

 

Wat voor een soort functies heeft RWC in haar bestand staan?

We hebben heel veel verschillende functies in verschillende sectoren zoals bijvoorbeeld in de zorgsector, bouw, IT en horeca. En op verschillende niveaus. Van klantenservice tot logistiek medewerker tot leidinggevende functies.

Zijn er ook vacatures voor parttime functies?

Ja, er zijn uiteenlopende vacatures.

Ik werk al ergens parttime en zoek aanvullend werk, kan ik me dan aanmelden bij RWC?

Ja dat kan.

Kan ik me als zzp’er aanmelden?

Ja dat kan. Je kunt ons een e-mail sturen met je naam, e-mailadres, telefoonnummer of klik hier op de ‘bel mij terug’ button rechtsboven. Dan gaan wij graag met je in gesprek om te kijken wat wij voor je kunnen doen.

Ik werk in de kunst- en cultuursector, kunnen jullie iets voor mij betekenen?

Ja, we hebben specifiek voor deze doelgroep de Werkdesk kunst en cultuur opgericht. Voor meer informatie klik hier.

Ik heb een arbeidsbeperking. Kan ik mij dan aanmelden?

Ja dat kan. We onderzoeken graag met je wat de mogelijkheden zijn.

Ik zou graag iets anders gaan doen dan in mijn vorige banen, is dat mogelijk?

Ja dat kan. De loopbaancoaches helpen je bij het onderzoeken wat voor werk of functie goed bij jou zou kunnen passen. De loopbaancoach denkt ook mee of er om- of bijscholing mogelijk is.

Ik wil me graag laten omscholen, bij wie moet ik zijn en wie betaalt dat?

De eerste stap is contact met ons opnemen. Dat kan door een e-mail te sturen of een terugbelverzoek. Klik hier voor het aanmeldformulier. Voor een terugbelverzoek: klik op de rode knop rechtsboven in het scherm. We kijken samen wat passend en haalbaar is voor je en waar de kansen liggen op de arbeidsmarkt zoals bijvoorbeeld in de zorg, bouw, IT en de horeca.

Ik spreek geen Nederlands, kan ik mij toch aanmelden?

Ja dat kan, maar je moet wel Engels spreken.

Moet ik zelf ook nog solliciteren als ik mij al op de website van RWC heb ingeschreven?

Ja, het is goed om zelf ook te zoeken naar werk dat je leuk of geschikt lijkt. Je kunt je profiel aanmaken in ons online matchingsplatform HalloWerk naar Werk en we kunnen je door middel van je CV voorstellen aan werkgevers in de regio. Waar nodig helpen wij je met loopbaancoaching, testen, sollicitatietraining, om- en bijscholing.

Hoe bepalen jullie of ik een geschikte kandidaat voor een functie kan zijn?

Dat bepalen we samen met jou. We bespreken allereerst wat je wensen zijn en mogelijkheden en wat voor werk bij je zou kunnen passen. Vervolgens kijken wat daarvoor nodig is. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van een loopbaancoach. Samen met jou maken we een stappenplan voor het vinden van een nieuwe baan. Om- of bijscholing kan daar een onderdeel van zijn.

Kom ik als er een baan voor me gevonden wordt in dienst bij jullie?

Nee, wij brengen je in contact met mogelijke werkgevers. Als je wordt aangenomen, kom je rechtstreeks in dienst bij je nieuwe werkgever.

Als ik een traject met RWC inga, zou ik graag de mogelijkheid hebben om het traject te evalueren. Kan dit?

Ja, deze mogelijkheid bieden wij.

Waar moet ik zijn voor vragen over deze website?

Je kunt een mail sturen naar servicedesk@grootamsterdamwerktdoor.nl

Ik heb problemen met inloggen op mijn account, bij wie moet ik zijn om dit te verhelpen?

Je kunt een mail sturen naar servicedesk@grootamsterdamwerktdoor.nl. Geef daarin aan wat je probleem is met aanmelden, en geef je naam, achternaam en telefoonnummer. Dan kunnen we je bellen om samen te kijken wat er aan de hand is.

Disclaimer

Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Echter: ondanks deze zorgvuldigheid kan het zijn dat er typefouten of verouderde informatie in de informatie ontstaan zijn. Aan de inhoud van deze website kunnen derhalve op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. RWC Groot-Amsterdam kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enige directe, indirecte, bijzondere of gevolgschade die zou kunnen ontstaan als gevolg van de op deze site vermelde informatie.

 

Laat ons je terugbellen

Laat je gegevens achter en we bellen je binnen een werkdag terug. Of neem contact met ons op.